Статии

Портретна Фотография

Featured
Hits: 123

Що се отнася до снимането на портрети, има много различни начини да се справите - затова има много страхотни съвети за портретна фотография, за да се научите, независимо дали снимате откровени моменти на улицата или сглобявате студийни фотографии. 

 

Жанрът „портрети“ се намира под огромен чадър с различни комплекти, умения и знания, необходими за алтернативни подходи. Въпреки това има много съвети за портретна фотография, които се преобразуват във всички различни методи, така че независимо дали сте начинаещ или снимате от известно време, не забравяйте да следвате тези най-добри съвети, за да прехвърлите своята портретна фотография на следващо ниво.
Фон 

1

Фонът е също толкова важен, колкото обектът в кадъра. В зависимост от това дали снимате в студио, сред природата, на работното място или някъде другаде.  Всички тези решения трябва да бъдат добре обмислени и да подобрите вашия портрет в това, което искате да кажете и да разкриете по темата си.  

Размитите фонове изглеждат чудесно за портретни снимки и това може да ви помогне да изолирате обекта, за да изпъкне. Ако настройката на блендата на обектива ви не може да се отвори достатъчно широко, изведете обекта напред и далеч от всякакви повърхности, за да подобрите замъгляването. 

Ако снимате навън не забравяте, че е много лесно да се разсеете, като гледате как обектът ви позира и пропуснете  голямото дърво в задния план, което ще разсее допълнително зрителя! Ако не искате да останете изненадани, след като прехвърлите вашите снимки на компютъра, концентрирайте се върху всеки аспект във вашия кадър, преди натискането на бутона.


Очите

2 Очите са ключът към душата и връзката със зрителите. Дори ако очите са затворени, това казва нещо по темата, например, стеснителни ли са, притеснени или може би замислени. Ако очите гледат в обектива, уверете се, че са напълно във фокус (най-близкото око). Използвайте една точка за фокусиране на AF и го изберете ръчно, за да сте сигурни, че фокусът ви е на точното място


Точният момент

3

Получаването на страхотна откровеност е свързано със заснемането в точния момент, от правилната позиция. Изображението горе вдясно очевидно изглежда по-добре от снимката горе вляво.

 

Няма нищо по-удовлетворително от това да заснемете обекта си в специален за него момент. Когато става дума за портретни снимки, 50-милиметровият обектив често е добър избор, тъй като неговият ъгъл имитира приблизително това, което вижда човешкият поглед. Разбира се,  за да постигнете страхотен откровен кадър, трябва да сте напълно наблюдателни, но също така да се опитате и да предскажете движенията на вашия обект. Ако се ориентирате правилно, ще сте сигурни, че ще уловите момент.     

 

Настройки на камерата 

4

Когато става въпрос за заснемане на портрети, вашите основни настройки на камерата са важни. Препоръчваме ви да поставите камерата си в ръчен режим за пълен контрол. Започнете с настройката на блендата и преценете каква част от лицето искате да бъде на фокус. Ако снимате отблизо, заснемането с отвор на блендата f / 1.8 е много плитък и ще замъгли повечето от чертите на лицето, така че  можете да започнете с f / 5.6 и да коригирате в последствие според крания резултат, който искате да получите. За снимки с по-голям ъгъл опитайте да започнете с по-широка настройка (например f / 2.8) и регулирайте замъглението на задния фон.   

Ако не искате обектът ви да се замъглява, ще ви е необходима скорост на затвора най-малко 1/200 сек или 1/500 сек за по-бързо движещи се обекти (напр. Деца и животински портрети). За бърз и лесен начин за снимане настройте ISO на  Auto, тъй като това съответно ще се регулира със светлината. Ако се притеснявате от това, че снимката ви може да съдържа много шум, ще е добре да зададете максимално ISO на вашия апарат. Имаште на предвид факта, че колкото по ниско ISO ползвате, толкова по малко шум, ще съдържа вашето изображение. 

Rate this article 0 Vote
Tagged under: Хора
E

Emo

  • Male
Rate this article 0 Vote