Левитационната фотография е трик, който може да  използвате за създаване на наистина вълшебни фотографии. Все още не много популярен тип фотография, левитационната фотография въпреки, че изглежда много трудна, може да се направи лесно с известно планиране и креативност.

Read more

Независимо дали сте начинаещ или по-опитен с фотографията, ето някои от моите любими съвети, които ще ви помогнат да подобрите вашата фотография!

Read more
Featured

Тигър

Не следвайте пътя, отидете там където няма път и оставете следа! Ралф Емерсън

Read more

Снимането на бебета е удоволствие, към което много роднини и приятели, както и хората, които просто обожават децата, ще се втурнат веднага щом се срещнат с новото попълнение в семейството и това не е изненадващо: бебетата са безумно сладки, а докато растат се проявяват все повече и повече черти от личността им.

Read more

Научете няколко забавни и креативни композиции за подобряване на вашата фотография

Всеки един човек, който е въоражен с цифров фотоапарат, може да  заснеме портретна снимка, но не е достатъчно да насочите апарата и да щракнете бутона. Ако искате да създавате професионални снимки, ще трябва да  вмъкнете и малко въображение.

Read more

Като начинаещ фотограф може би сте чували за такива термини като f-stop или f-номер и се питате какво всъщност означават. В тази статия ще се потопим подробно в тях и ще говорим как да ги използвате за вашата фотография.

Read more

Фотографирането на спортни събития предлага голям брой творчески възможности и е страхотна възможност да опитате някои от режимите и функциите на фотоапарата си, които може да не сте използвали преди.

Read more

Правенето на страхотни снимки на храната е умение, което се добива с много опити, експерименти и добри технически познания за използването на вашият фотоапарат.

Разбира се, професионалните фотоапарати и обективи правят нещата по лесни, при условие, че знаете как да ги използвате, но в никакъв случай не са необходими само те за цялостния процес при заснемането на храна с рекламна цел.

Read more

Експонацията е мярка за количеството светлина, попадащо върху сензора на вашия фотоапарат, и определя колко светла или тъмна изглежда вашата снимка. Тя може да бъде управлявана чрез скоростта на затвора, отвора на диафрагмата и ISO светлочувствителността. Промяната на тези параметри се отразява не само върху експонацията, но и начина, по който изглежда вашата снимка.

Read more